Region Hovedstaden
Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
Ledende overlæge til Afdeling for Blodsygdomme, Center for Kræft og Organsygdomme, Rigshospitalet
Stillingen som ledende overlæge ved Afdeling for Blodsygdomme, Center for Kræft og Organsygdomme, Rigshospitalet opslås hermed til besættelse pr. 1. maj 2022 eller efter aftale.
Om Afdeling for Blodsygdomme
Afdeling for Blodsygdomme, Rigshospitalet er den største hæmatologiske afdeling i Norden og er resultatet af en nylig gennemført fusion mellem afdelingerne på Herlev Hospital og Rigshospitalet.
Afdelingen er international anerkendt, højt specialiseret og behandler alle typer blodsygdomme. Den har en lang række landsdelsfunktioner i hæmatologi, herunder bl.a. knoglemarvstransplantation.
Vi deltager i mange nationale og internationale kliniske protokoller, og der er til afdelingen knyttet en stærk klinisk forskningsenhed og flere særdeles aktive forskergrupper vedrørende klinisk og eksperimentel forskning. Vi har eget laboratorium til varetagelse af specialiseret hæmatologisk diagnostik, udvikling og forskning og er også hjemsted for Videncenter for Hæmoglobinsygdomme.
Et tæt tværfagligt samarbejde er veludviklet med stærkt fokus på patient- og pårørendeinddragelse, behandlingskvalitet og forskning. Afdelingen har i flere år været frontløber for hjemmebehandling, oplæring af patienter og pårørende i at varetage dele af behandlingen selv, ligesom samtaler om liv og behandling er et strategisk satsningsområde.
Organisatorisk er der 3 klinikker og 2 sengeafsnit fordelt på 3 specialiserede teams med hver deres teamledelse bestående af en afdelingssygeplejerske og en overlæge. Der er for hver af de større sygdomsgrupper en speciallæge, som er fagligt ansvarlig for behandling, udvikling og forskning vedrørende pågældende sygdomsgruppe. Sengene er samlet i Sydkomplekset og ambulante funktioner i Centralkomplekset. Vi har ca. 325 ansatte – heraf ca. 70 læger.
Vi har et omfattende program for systematisk undervisning i blodsygdomme og relaterede emner af intern medicinsk interesse og fungerer som uddannelsesafdeling for speciallæger i hæmatologi og ph.d.- og kandidatstuderende og deltager i undervisning og uddannelse af sygeplejersker.
Om stillingen
Stillingen ønskes besat med en speciallæge i hæmatologi med relevant efteruddannelse inden for specialet. Der lægges vægt på, at ansøgeren har en stærk faglig og tværfaglig profil, ledelseserfaring samt erfaring med forsknings-, patientinddragelses- og implementeringsopgaver, herunder gerne relevant lederuddannelse. Den ledende overlæge forventes at kunne varetage den faglige drifts- og personaleledelse i tæt samarbejde med den ledende oversygeplejerske.
Den ledende overlæge forventes sammen med ledelsesgruppen at drive afdelingens ambition om fortsat at udvikle det tværfaglige behandlings- lærings- og forskningsmiljø med fokus på højeste kvalitet, engagerede medarbejdere og høj patient- og pårørendeinddragelse og tilfredshed. Kvalitetsarbejde, læring og forskning skal være en tæt forankret del af det daglige kliniske arbejde. Den ledende overlæge skal kunne lede og inspirere til afdelingens strategiske udvikling på kort og langt sigt uden at miste fokus på drifts- og personaleledelsen bl.a. gennem udvikling hos afsnitsledelserne. Sammen med den ledende oversygeplejerske er der aktuelt stærkt fokus på det fælles ansvar for rekruttering, fastholdelse, godt arbejdsmiljø for alle faggrupper båret af en stærk faglighed.
Af personlige egenskaber vil der blive lagt vægt på, evnen til at:
- Fastholde og styrke det tværfaglige samarbejde, internt som eksternt
- Se nye muligheder og udnytte det faglige og ledelsesmæssige potentiale i afdelingen bl.a. gennem klar delegation og kommunikation
- Videreudvikle det gode samarbejde med andre afdelinger og foreninger
samt at være:
- Reflekteret ift. både det konkrete og det strategiske niveau
- Handlekraftig og god til at prioritere og træffe beslutninger
- Troværdig, åben og lyttende i kommunikation
- Understøttende for en motiverende og anerkendende kultur,
Den ledende overlæge forventes også at kunne profilere afdelingens højtspecialiserede funktioner samt kliniske og eksperimentelle forskning nationalt og internationalt, samt at understøtte det værdibaserede udviklingsarbejde.
Afdelingsledelsen
Afdelingsledelsen udgøres af den ledende overlæge og den ledende oversygeplejerske. Afdelingsledelsen har i fællesskab ansvar for den overordnede ledelse af afdelingen dvs. for faglig ledelse, personaleledelse, driftsledelse og strategisk ledelse. Den ledende overlæge deltager efter nærmere aftalt omfang i det kliniske arbejde i afdelingen. Den ledende overlæge refererer til centerledelsen i Center for Kræft og Organsygdomme.
Om Center for Kræft og Organsygdomme (CKO)
Afdeling for Blodsygdomme er en del af Center for Kræft og Organsygdomme (CKO) på Rigshospitalet, som består af 9 afdelinger i alt.
CKO’s øvrige afdelinger er: Afdeling for Bedøvelse og Operation, Afdeling for Intensiv Terapi, Afdeling for Organkirurgi og Transplantation, Afdeling for Hormon- og Stofskiftesygdomme, Afdeling for Tarmsvigt og Leversygdomme, Afdeling for Nyresygdomme, Afdeling for Kræftbehandling og Afdeling for Urinvejskirurgi.
Center for Kræft og Organsygdomme er Rigshospitalets største center med internationalt anerkendt behandling og forskning. I CKO har vi særligt fokus på:
- At alle vores initiativer skaber værdi for vores patienter og at dette sikres gennem systematisk patientinddragelse.
- At vi samarbejder på tværs af Rigshospitalet, med andre hospitaler og øvrige sektorer for at understøtte gode patientforløb.
- At forskning, uddannelse og udvikling prioriteres og at det at deltage heri er en del af at være ansat i Center for Kræft og Organsygdomme.
- At vi anvender it og ny teknologi og bidrager aktivt til udvikling heraf således, at god klinisk praksis understøttes.
- At vi sikrer et godt og inspirerende arbejdsmiljø.
Løn- og ansættelsesforhold
Løn og ansættelsesvilkår i henhold til Aftale om lægelige chefer mellem FAS og Danske Regioner. Ansættelse finder sted på åremål i henhold til rammeaftale og protokollat om åremålsansættelse mellem Danske Regioner og FAS.
Yderligere oplysninger
Der henvises i øvrigt til ledelsesregulativ for Region Hovedstaden og Rigshospitalet, som du kan læse her.
Information om Center for Kræft og Organsygdomme og dets afdelinger kan findes her.
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til centerdirektør Christian Worm på telefon 2883 7858 eller ledende oversygeplejerske Hanne Merete Pedersen på telefon 3545 4083.
Ansøgningen skal udformes, så det er muligt at vurdere erfaring og uddannelse inden for kommunikation, samarbejde, ledelse/administration, sundhedsfremme, akademikerrolle og professionalisme. Ansøgningen skal vedlægges curriculum vitae og publikationsliste med angivelse af de ti vigtigste publikationer. Publikationerne rekvireres, såfremt dette måtte ønskes.
Ansøgningen uploades via link og skal være os i hænde senest d. 4. marts 2022 kl. 12:00. Vi planlægger at holde 1. samtaler d. 28. marts og 2. samtaler d. 30. marts 2022.
Fakta
- Arbejdssted
Rigshospitalet, Blegdamsvej -
Kontaktperson
Christian Worm - Adresse
Blegdamsvej 9, 2100 København Ø - Stillingstype
Overlæge - Speciale
Intern medicin: Hæmatologi - Ansættelsesform
Fast ansættelse - Ugentlig arbejdstid
Deltid over 21 timer - Ansættelsens start
01-05-2022 - Regionens jobnr.
238916 - Quick-nr.
425740 - Indrykningsdato
11-02-2022 -
Ansøgningsfrist
04-03-2022 (udløbet)
-
Jobbet er udløbet...
- Føj til favoritter
- Læs om regionen
Fakta
- Arbejdssted
Rigshospitalet, Blegdamsvej - Adresse
Blegdamsvej 9, 2100 København Ø -
Kontaktperson
Christian Worm - Stillingstype
Overlæge - Speciale
Intern medicin: Hæmatologi - Ansættelsesform
Fast ansættelse - Ugentlig arbejdstid
Deltid over 21 timer - Ansættelsens start
01-05-2022 - Regionens jobnr.
238916 - Quick-nr.
425740 - Indrykningsdato
11-02-2022 -
Ansøgningsfrist
04-03-2022 (udløbet)