Region Hovedstaden

Københavns Universitet, Insititut for Klinisk Medicin

Nørre Allé 20, 2200 København N

Opslag af et eksternt finansieret klinisk lektorat, subsidiært klinisk undervisningslektorat ved Afdelingen for Medicinske Sygdomme på Herlev-Gentofte Hospital – Gentofte.

Institut for Klinisk Medicin opslås nedenfor en 5-årige stilling som klinisk lektor, subsidiært klinisk undervisningslektor, til besættelse i perioden fra d. 1. marts 2025 til d. 28. februar 2030.

En klinisk lektorstilling er en deltidsstilling med henblik på varetagelse af kvalificerede undervisningsopgaver, herunder eksamen for medicinstuderende ved sygehuse, der varetager undervisning i kliniske fagområder.

Den kliniske lektor skal selvstændigt tilrettelægge og gennemføre undervisning inden for den pågældende afdelings eller enheds speciale og den gældende studieplan. Undervisningen omfatter forelæsninger, klinikker og gennemførelse af eksaminer, vejledning ved forskeruddannelse samt deltagelse i bedømmelsesudvalg ved tildeling af ph.d.- og doktorgrader. Stillingen kan omfatte udviklingen af fagområdet samt andre opgaver. Det forudsættes normalt, at den kliniske lektor udfører forskning.

En klinisk undervisningslektorstilling er en deltidsstilling med henblik på varetagelse af studenterundervisning på klinisk lektorniveau uden samtidigt krav om tilsvarende forskningsaktivitet.

Arbejdsomfang

En 15 timers klinisk lektor/klinisk undervisningslektor, sats C, er forpligtet til at varetage 15 konfrontationstimer årligt (inkl. mundtlig eksamination). Ud over undervisningsopgaverne kan Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pålægge en klinisk lektor/klinisk undervisningslektor, sats C, andre opgaver op til 50 timer årligt.

For lektorater gælder, at forelæsninger og SAU, som ikke involverer patienter, kan finde sted ved alle KU’s hospitaler efter aftale med institutlederen.

Ændringer i løbet af ansættelsesperioden

Fordelingen af opslåede klinisk lektorat/undervisningslektorat og indplaceringen er baseret på den nuværende undervisning. Væsentlige ændringer i undervisningen kan betyde, at enkelte lektorater reguleres til en anden type lektorat eller eventuelt bortfalder. Undervisningsbehov og ressourcefordeling vil blive vurderet i forbindelse med hvert semester. Da undervisningsforpligtelsen kan opfyldes som et gennemsnit over 2 år (jf. § 4, stk. 1 i Aftale om kliniske lektorer), kan der for den enkelte kliniske lektor blive tale om en efterregulering.

Bliver der i ansættelsesperioden ved den pågældende afdeling ansat en klinisk forskningslektor, vil det opslåede kliniske lektorat for 30 og 15 timers lektoraters vedkommende kunne bortfalde. Såfremt et 60 timers lektorat er opslået, vil dette kunne blive konverteret til et 30 timers.

Kvalifikationskrav

Ansættelse forudsætter, at vedkommende er ansat som overlæge, afdelingslæge eller 1. reservelæge ved en af de sygehusafdelinger, der varetager undervisningen af lægestuderende i kliniske fag, at den pågældende er speciallæge i det relevante fag og bliver erklæret kvalificeret af en sagkyndig bedømmer eller af et bedømmelsesudvalg, der er udpeget eller nedsat i henhold til § 4, stk. 2 i Bkg. nr. 242 af 13. marts 2012 om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter.

Kvalifikationskravet for den kliniske lektor i medicin er lægevidenskabelig kandidateksamen, specialistanerkendelse samt yderligere undervisnings- og forskningsmæssige kvalifikationer, dvs. ph.d.-grad eller doktorgrad. Undervisningsmæssige kvalifikationer, vejledererfaring samt eventuelt arbejde i faglige fora og aktivitet med samfundsmæssig impact indgår i bedømmelsesgrundlaget. Det forudsættes normalt, at den kliniske lektor udfører forskning.

Kvalifikationskravet for den kliniske undervisningslektor i medicin er lægevidenskabelig kandidateksamen, specialistanerkendelse samt yderligere undervisningsmæssige kvalifikationer på klinisk lektor-niveau samt normalt også, at den pågældende har haft mindst seks års beskæftigelse inden for et, for stillingen, relevant arbejdsområde. Vejledererfaring samt eventuelt arbejde i faglige fora og aktivitet med samfundsmæssig impact indgår ligeledes i bedømmelsesgrundlaget.

Kvalifikationskrav hos IKM.

Aflønning

Aflønning sker i henhold til Aftale om kliniske lektorer af 29. november 2012 mellem Undervisningsministeriet, Foreningen af Speciallæger og Foreningen af Yngre læger om aflønning mv. af kliniske lektorer ved det lægevidenskabelige studium.

Du indplaceres i sats C, hvor honoraret årligt udgør 23.800,- kr. (grundbeløb pr. 31. marts 2012). P.t. udgør honoraret årligt 29.227,99 kr. svarende til 2.435,67 kr. pr. måned (1. april 2024-niveau).
Honoraret er pensionsgivende og udgør 17,1 %, hvoraf 1/3 anses for at være den ansattes eget bidrag. Der ydes særlig feriegodtgørelse på 1,5 %.

Honoraret er finansieret af Herlev-Gentofte Hospital - Gentofte.

Krav til ansøgningen

Ansøgningen skal indeholde følgende:

  • Ansøgningsskema, download skema her
    (OBS: Når ansøgningsskemaet er hentet fra hjemmesiden og udfyldt, uploades det i HR Manager under kategorien ”Ansøgning”)
  • CV og publikationsliste, se retningslinjer her
  • Autorisation for speciallægeanerkendelse
  • Kandidatbevis
  • Støtteerklæring fra afdelingsledelsen (Letter from Head of Department), download dokument her

Ansøgning mv.

Ansøgningen skal sendes via hjemmesiden http://jobportal.ku.dk/, så den er universitetet i hænde senest den 15. april 2024. Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansættelsesprocessen

Ansøgere bliver bedømt i henhold til reglerne i Bkg. nr. 242 af 13. marts 2012 om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter.

For mere information kan den ordførende professor for fagspecialet kontaktes.
Kontaktoplysninger findes her.

Ledige stillinger fordelt på fagspeciale:

  • Intern medicin: endokrinologi

Herlev-Gentofte Hospital – Gentofte - Afdeling for Medicinske Sygdomme: 1 stilling, sats C

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet med ca. 7.500 studerende og ca. 3.200 årsværk udgør et inspirerende (internationalt) miljø, hvor forskning og uddannelse er i verdensklasse.
Vores mission er at skabe ny viden og erkendelse gennem vores kerneopgaver: Forskning, Uddannelse, Videndeling og Formidling. Med forskningsdiscipliner, der spænder fra molekyle til samfund, bidrager SUND med dygtige kandidater, forskningsresultater og opfindelser til fremtidens sundhed. Se mere på
www.sund.ku.dk

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Gentofte Hospital & Københavns Universitet
  • Kontaktperson
    Institut for Klinisk Medicin
  • Adresse
    Nørre Allé 20, 2200 København N
  • Stillingstype
    Klinisk lektor
  • Speciale
    Intern medicin: Endokrinologi
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Deltid under 21 timer
  • Ansættelsens start
    01-03-2025
  • Quick-nr.
    463463
  • Indrykningsdato
    01-08-2024
  • Ansøgningsfrist
    31-08-2024 (udløbet)


  • Fakta

  • Arbejdssted
    Gentofte Hospital & Københavns Universitet
  • Adresse
    Nørre Allé 20, 2200 København N
  • Kontaktperson
    Institut for Klinisk Medicin
  • Stillingstype
    Klinisk lektor
  • Speciale
    Intern medicin: Endokrinologi
  • Ansættelsesform
    Tidsbegrænset periode
  • Ugentlig arbejdstid
    Deltid under 21 timer
  • Ansættelsens start
    01-03-2025
  • Quick-nr.
    463463
  • Indrykningsdato
    01-08-2024
  • Ansøgningsfrist
    31-08-2024 (udløbet)
På baggrund af dette job