Heilsutrygd

Klaksvíksvegur 7, 710 Klaksvík

Praktiserende læge på Suðuroy, Færøerne

To stillinger som praktiserende læge på Suðuroy, Færøerne

Den færøske sundhedsforsikring Heilsutrygd, annoncerer 2 stillinger som praktiserende læge på Færøerne. Stillingerne ønskes besat 1. september 2024 eller efter nærmere aftale.

Det er muligt at søge stillingerne sammen med anden praktiserende læge og dermed organisere arbejdet så der kan arbejdes nedsat tid.

Hvis ansøger ønsker dette, kan der indgås aftale om fast eller tidsbegrænset ansættelse, eller en vikarordning, hvor Heilsutrygd har delvis ansvar for driften, f.eks. praksispersonale.

Om stillingerne og særlig ordning for Suðuroy lægekreds

I Suðuroy lægekreds findes en særlig ordning, hvor fastansatte læger får en halv grundløn ekstra.

Der er ca. 4.560 borgere i lægekredsen. Kredsen er normeret til fire læger, hvoraf to er bemandet af læger i faste stillinger. Suðuroy er den sydligste af øerne på Færøerne. Stillingerne er disse:

Der annonceres to stillinger i Tvøroyri. Konsultation 1 har omkring 1.160 borgere tilknyttet konsultationen, mens Konsultation 2 har ca. 1.400. En lægesekretær er tilknyttet Konsultation 1, mens en sygeplejerske og en lægesekretær er tilknyttet Konsultation 2.

Lægerne i lægekredsen er en del af den fælles lægevagt på Færøerne, og de fire læger har kørende lægevagt på skift. Det vil sige, at de kan få besked fra visitationslægen på lægevagten 1870 om at foretage hjemmebesøg hos patienter, som har kontaktet lægevagten.

Samarbejde
Det forventes, at de som vil besætte stillingerne, vil være parate til at indgå i samarbejde med personalet i lægekredsen og generelt i hele sundhedssektoren. Det forventes ligeledes, at de ansatte skal være med i udviklingen af helsefaglige tjenester sammen med relevante aktører, og desuden være aktive i udviklingen af sundhedsområdet.

Lægerne har mulighed for at organisere sig sådan, at de samarbejder om konsultationslokaler og personale.

Fælleskonsultationer og nedsat tid

Ansøgere har mulighed for at bemande en konsultation i fællesskab. Hvis flere læger bemander en konsultation, er det muligt at nedsætte arbejdsbyrden og dermed arbejde nedsat tid. Hvis en sådan samarbejdsform vælges, er det forventningen, at 2 eller 3 læger deler konsultationen.

Hvis læger vælger at være fælles om en konsultation, følger der visse rettigheder og pligter med. Lægerne vil, som andre praktiserende læger, være ansat af Heilsutrygd. Som udgangspunkt er det forventeligt, at f.eks. månedsløn, basisbetaling og pligter i forbindelse med vagter fordeles mellem lægerne. Lægerne har i fællesskab ansvaret for klinikken/klinikkerne i samarbejdet. Derfor har samarbejdet pligt til at bemande klinikken/klinikkerne i tilfælde af sygdom eller lignende.

Organisation
Det helsefaglige område på Færøerne spænder vidt og stiller store krav, men det giver også gode muligheder for faglig udvikling. De praktiserende læger på Færøerne, er tilknyttet det elektroniske journalsystem Cosmic, som er det centrale register for sygehusene, samt samtlige praktiserende læger på Færøerne.

De praktiserende læger er tilknyttet vagtlægeordningen og samarbejder med de andre praktiserende læger, både som visitationsvagt og samt kørende lægevagt.

Aflønning sker i henhold til aftale mellem Heilsumálaráðið (Sundhedsministeriet) og Kommunulæknafelag Føroya (Den færøske kommunelægeforening) og ifølge aftale mellem Heilsutrygd/Fíggjarmálaráðið (Finansministeriet) og Kommunulæknafelag Føroya.

Læger i fast stilling kan søge om tilskud til efteruddannelse. Lokaler til konsultation stilles til rådighed gratis og følger med stillingen.

I ansøgningen skal der anføres, hvilken konsultation, der søges om. Hvis der søges til flere, bør det tydeligt angives i hvilken rækkefølge disse prioriteres.

Hvis der ansøges om fælles praksis, bør det fremgå af ansøgningen, hvilke læger er med i samarbejdet, hvem der er den ansvarshavende læge og hvordan samarbejdet tænkes gennemført. Fælleskonsultationen har de samme pligter som de andre konsultationer, derfor er det af stor betydning, at lægerne har klare indbyrdes aftaler om arbejdsfordelingen. Dette kan evt. gøres i en samarbejdsaftale, der redegør for arbejdsfordelingen, om sygdom, forfald og andet, der kan have indflydelse på konsultationens drift, desuden bør aftalen redegøre for, hvordan samarbejdet evt. skal afsluttes. Inspiration til en sådan aftale kan fås via: https://www.laeger.dk/foreninger/plo/drift-af-praksis/opstart-og-etablering/praksisformer/etablering-af-kompagniskab-i-almen-praksis/

Krav
Ansøgere skal besidde autorisation som speciallæge i almen medicin eller forvente at modtage en sådan snarest.

Ansøgningsfristen er fredag den 18. juli 2024.
Ansøgning med kopi af CV, eksamenspapirer, autorisation og mulige udtalelser m.m. skal sendes til Heilsutrygd, Box 52, Klaksvíksvegur 7, FO-710 Klaksvík, Færøerne eller med e-mail til:  heilsutrygd@heilsutrygd.fo .

Yderligere information

Ønskes yderligere oplysninger om stillingerne som praktiserende læge, kan du henvende dig til Petur Martin Hansen, afdelingschef, på telefon +298 614000,  email: pmh@heilsutrygd.fo

Stillingsopslaget kan også ses på Heilsutrygds hjemmeside, hvor man også kan hente opslaget som pdf: Heilsutrygd søkir kommunulæknar til Suðuroyar læknadømi - Heilsutrygd

  • Fakta

  • Arbejdssted
    Heilsutrygd
  • Kontaktperson
    Leivur Langgaard
    heilsutrygd@heilsutrygd.fo
    61 40 00
  • Adresse
    Klaksvíksvegur 7, 710 Klaksvík
  • Stillingstype
    Læge
  • Speciale
    Almen medicin
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Quick-nr.
    464854
  • Indrykningsdato
    27-06-2024
  • Ansøgningsfrist
    18-07-2024


Søg jobbet
  • Fakta

  • Arbejdssted
    Heilsutrygd
  • Adresse
    Klaksvíksvegur 7, 710 Klaksvík
  • Kontaktperson
    Leivur Langgaard
    heilsutrygd@heilsutrygd.fo
    61 40 00
  • Stillingstype
    Læge
  • Speciale
    Almen medicin
  • Ansættelsesform
    Fast ansættelse
  • Ugentlig arbejdstid
    Fuld tid
  • Ansættelsens start
    Snarest muligt
  • Quick-nr.
    464854
  • Indrykningsdato
    27-06-2024
  • Ansøgningsfrist
    18-07-2024

Du er ikke logget ind

For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?

Ja, tak! Opret bruger ×
På baggrund af dette job

Del jobbet "Praktiserende læge på Suðuroy, Færøerne"

×

Sundhedsjobs

Sundhedsjobs.dk er en portal, der samler alle regionernes stillingsopslag i sundhedssektoren. Portalen drives af Danske Regioner og de 5 regioner i fællesskab.