Introduktionslæge i Akutmedicin, Fælles Akutmodtagelse, Sygehus Sønderjylland, Aabenraa
Stillingsnumre: 5004-10-15-i-03
Kan du lide at udgå fra symptomer og finde ud af hvad patienten fejler?
Kan du lide teamsamarbejde og en varieret hverdag?
Kan du lide indimellem at deltage i tidskritiske livreddende interventioner?
I SÅ FALD ER AKUTMEDICIN DET RETTE SPECIALE FOR DIG!
Akutmedicin handler om diagnostik og teamsamarbejde. Akutmedicinere visiterer, undersøger og behandler patienter i den akutte fase af deres sygdom eller skade. Uddannelsen i Akutmedicin giver derfor en bred faglig kompetence. Patientklientellet er varieret – alt fra ortopædkirurgiske småskader til kritisk syge medicinske, kirurgiske og kardiologiske patienter.
Det tætte samspil med andre specialer og andre faggrupper træner dine evner i kommunikation, organisation og samarbejde. Du vil desuden få kompetencer indenfor bl.a. triage, prioritering, akutmedicinsk ultralyd-diagnostik, ABCDE-systematik ved modtagelse af den ustabile patient og vejledning af KBU-læger og medicinstuderende.
Hvad går mit arbejde ud på?
Som introduktionslæge vil du lære at håndtere et bredt spektrum akutte patienter. Fokus vil være på modtagelse af akutte medicinske og kirurgiske patienter og skadestuearbejde Hvis du ikke har skadestueerfaring vil der altid indgå 2 måneder som ortopædkirurgisk forvagt, så vi er sikre på at du har lært grundene, før vi selv skemalægger dig til skadestuefunktioner. Du skal til enhver tid arbejde symptomorienteret og være tryg i at ordinere diagnostik og behandlinger ud fra en sandsynlighedsvurdering.
Til I-stillingen er der koblet et hoveduddannelsesforløb, så du bliver sikret i alt 6 års ansættelse.
Fakta om FAM, Sygehus Sønderjylland
Fælles Akutmodtagelse (FAM) er beliggende på Sygehus Sønderjyllands matrikel i Aabenraa og har et optagelsesområde på ca. 235.000 borgere.
Afdelingen består af to afsnit på to etager, FAM 1 og FAM 2, med henholdsvis 12 behandlingspladser og 44 sengepladser i gode fysiske rammer.
- På FAM 1 modtages alle visiterede patienter med skader. Desuden modtages her alle akutte ortopædkirurgiske patienter, traumepatienter og ”112-patienter” fra hele Sønderjylland. Der behandles i gennemsnit 65 patienter pr. døgn.
- På FAM 2 modtages visiterede patienter til akut udredning og behandling, som kan foregå akut-ambulant (samme dag) eller under indlæggelse i op til 48 timer. Hvis vi forventer længere indlæggelsestid visiterer vi patienterne til relevant stamafdeling. I FAM2 indlægges ca. 50 patienter pr. døgn.
Vi er ca. 8 speciallæger i FAM med forskellig faglig baggrund, heraf 3 speciallæger i Akutmedicin. Vi har 6 introduktionslæger i Akutmedicin, 6-7 KBU læger, ca. 100 sygeplejersker og godt 20 akutsekretærer. Vi skemalægger og bemander akutmedicinsk forvagts- og bagvagtslag. I det daglige arbejde i FAM deltager desuden mange gode kolleger fra sygehusets andre afdelinger.
Findes der et akademisk miljø?
FAM driver sammen med Syddansk Universitet en fokuseret forskningsenhed i Akutmedicin med ca. 10 Ph.d.-studerende. Lederen er vores professor i Akutmedicin, som sideløbende har klinisk arbejde i FAM.
Vi har et tæt samarbejde med sygehusets Lærings- og Forskningshus indenfor bl.a. simulationstræning. Der er mulighed for deltagelse i mindre og større forskningsprojekter, og vi yder gerne vejledning og støtte til egen forsknings- og undervisningsaktivitet.
Hvilke forventninger har I til mig?
Vi glæder os til at møde vores næste introduktionslæge! Du må gerne medbringe en stor portion nysgerrighed. Vi forventer at du går fuldt ind i det akutmedicinske arbejde, at du har lyst til selv at lære og at lære fra dig, at du er en god teamspiller og har respekt for andre faggrupper og specialer og - ikke mindst – at du kan lide at være der for patienterne.
Du skal til enhver tid arbejde symptomorienteret og være tryg i at ordinere diagnostik og behandlinger ud fra en sandsynlighedsvurdering.
Praktiske forhold
Stillingen ønskes besat til 01-03-2025 eller efter aftale. Det er som udgangspunkt en fuldtidsstilling, men deltidsansættelse kan aftales.
Sygehuset kan være behjælpeligt vedrørende boligforhold og andre praktiske forhold i sammenhæng med ansættelsen.
Yderligere informationer kan indhentes ved:
- Cheflæge Eva Holtved, eva.holtved@rsyd.dk, tlf. 2921 7986
- Uddannelsesansvarlig overlæge Mats Lindberg, mats.lindberg@rsyd.dk, tlf. 2093 0979
- Uddannelseskoordinerende yngre læge Ina Heinemeier, Ina.Isabell.Kathleen.Heinemeier3@rsyd.dk
- Uddannelseskoordinerende yngre læge Kristoffer Lund Hansen, Kristoffer.Lund.hansen3@rsyd.dk
- TR for yngre læger Zahra Butt, Zahra.Ahmar.Butt@rsyd.dk
- Professor i Akutmedicin, leder af forskningsenheden, Christian Backer Mogensen, christian.backer.mogensen@rsyd.dk , tlf. 7997 1123.
Der indhentes referencer og børneattest inden en evt. ansættelse.
Ansøgningsfristen er den 27-11-2024.
Ansættelsessamtaler forventes afholdt den 04-12-2024, kl. 13.30-16.00, men hvis det ikke passer for dig, finder vi et andet tidspunkt.
Søg jobbet
-
Dit næste skridt...
- Søg jobbet
- Føj til favoritter
- Del jobbet
- Læs om regionen
Fakta
- Arbejdssted
Sygehus Sønderjylland, Aabenraa - Adresse
Kresten Philipsens Vej 15, 6200 Aabenraa -
Kontaktperson
Mats Lindberg
Mats.Lindberg@rsyd.dk - Stillingstype
Introduktionsstilling - Speciale
Akutmedicin - Ansættelsesform
Fast ansættelse - Ugentlig arbejdstid
Fuld tid - Ansættelsens start
01-03-2025 - Regionens jobnr.
230611 - Quick-nr.
469297 - Indrykningsdato
07-11-2024 -
Ansøgningsfrist
27-11-2024
Du er ikke logget ind
For at kunne oprette en jobagent på baggrund af dette job skal du først logge ind. Vil du logge ind nu?
Ja, tak! Opret bruger ×