Region Hovedstaden
Blegdamsvej 9, 2100 København Ø
Afdelingslæge i Klinisk Mikrobiologi, Diagnostisk Center, Rigshospitalet, Region Hovedstaden
Stillingen som afdelingslæge i Afdeling for Klinisk Mikrobiologi er ledig til besættelse per 1. maj 2025.
Om stillingen
Afdelingslægens hovedfunktion er indtil videre, at i samarbejde med cheflægen og hygiejnesygeplejerskerne og akademikere i infektionshygiejnisk enhed, at varetage de infektionshygiejniske opgaver, dvs. infektionshygiejnisk rådgivning, undervisning, overvåge specielle infektioner og mikroorganismer, deltage i udbrudshåndtering, i infektionshygiejniske audits og i forskning.
Desuden forventes afdelingslægen at deltage i afdelingens øvrige drift, men laboratoriediagnostik, og rådgivningsfunktioner, og i mindre grad i vagtarbejdet.
Afdelingslægen skal være med til at sikre afdelingens gode samarbejde lokalt, nationalt og internationalt, samt sikre forskningsmæssig fremdrift.
Der er behov for udvikling af de infektionshygiejniske overvågningssystemer, hvorfor indgående kendskab til at arbejde med store datamængder er en forudsætning. Kendskab til at anvende programmet R, vil være en fordel.
Alle i Afdelingen for klinisk mikrobiologi forventes at arbejde målrettet efter Rigshospitalets vision om at være til gavn for patienten og det samlede sundhedsvæsen. Dette skal omsættes i praksis gennem arbejdet med de fire strategiske pejlemærker: at give værdi for patienter, være forbundet med det øvrige sundhedsvæsen, at frisætte medarbejdere i opgaveløsningen, og tænke/samarbejde internationalt.
Infektionshygiejnisk enhed har i 2024 arbejdet med at beskrive en strategi for det infektionshygiejniske arbejde, som er i overensstemmelse med Rigshospitalets vision, og denne kan ses på afdelingshjemmeside.
Vi har fokus på at være en god arbejdsplads, hvor arbejdsmiljøet er i højsæde, og at alle medarbejdere trives. Vi har fokus på at understøtte den faglige udvikling og uddannelse af personalet.
Arbejdsopgaver
Afdelingslægen vil blive ansat ved Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Rigshospitalet. Ansvarsområdet omfatter:
- Deltage i det infektionshygiejniske arbejde på Rigshospitalet.
- Rådgivning i forebyggelse, diagnostik og behandling af infektionssygdomme og i infektionshygiejne
- Deltage i afdelingens konferenceprogram
- Deltage i undervisning af personalegrupper på Rigshospitalet
- Deltage i regionale og nationale arbejdsgrupper
- Være en aktiv del af ledergruppen i afdelingen
- Deltage i afdelingens vagtlag
- Deltage i forsknings- og udviklingsopgaver
- Iværksætte udviklingsopgaver mhp. at forbedre forebyggelse af infektioner, diagnostik og behandling af patienter med infektioner
- Iværksætte forskningsopgaver
Kvalifikationer
Vi søger en speciallæge i klinisk mikrobiologi. Speciallægen skal have erfaring med diagnostik og behandling af infektionssygdomme. Der vil desuden blive lagt vægt på, en stor forskningserfaring inden for området, på ph.d.-niveau eller tilsvarende og at være forskningsmæssigt aktiv på internationalt niveau, og er villig til at være medvejleder for ph.d.-studerende.
Den faglige bedømmelse vil ske på baggrund af ansøgerens oplysninger om egne kompetencer inden for de 7 kompetenceområder/lægeroller jfr. Region Hovedstadens "Vejledning for faglig bedømmelse af ansøgere til overlægestillinger i Region Hovedstaden".
Af personlige egenskaber vil der blive lagt vægt på en åben samarbejdsform, at ansøgeren kan kommunikere klart og formår at etablere et tæt samarbejde med andre faggrupper og specialer.
Om Afdeling for Klinisk Mikrobiologi
Afdelingen er en højt specialiseret afdeling, som tilbyder klinisk mikrobiologisk diagnostik og rådgivning i infektionssygdomme og infektionshygiejniske problemstillinger på Rigshospitalet.
Afdelingen er beliggende på tre matrikler på henholdsvis Blegdamsvej og Tagensvej.
Afdelingen foretager ca. 300.000 analyser om året. Det samlede antal stillinger er ca. 90 årsværk, fordelt på bioanalytikere, læger, andre akademikere, hygiejnesygeplejersker og sekretærer. Syv professorater er tilknyttet afdelingen. Derudover er et varierende antal forskere ansat i diverse projekter.
Afdelingen rådgiver ved 20 kliniske konferencer ugentligt, om diagnostik og behandling af infektionssygdomme. Afdelingen yder desuden rådgivning for Rigshospitalet hele døgnet, og for hele Region Hovedstaden fra kl. 22 til kl. 08, begge dele alle dage hele året.
Infektionshygiejnisk enhed består for tiden af en afdelingslæge, 7 hygiejnesygeplejersker, en hygiejnelaborant samt en akademisk medarbejder. Enheden varetager den infektionshygiejniske rådgivning på alle Rigshospitalets matrikler. Infektionshygiejnisk enhed er en del af Afdeling for klinisk mikrobiologi.
Forskning i alle aspekter af infektionssygdomme er en prioriteret opgave i Afdeling for Klinisk Mikrobiologi på Rigshospitalet og vores strategi er fortsat at fokusere på emner der er eller kan være til gavn for hospitalets patienter.
Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesforhold i henhold til overenskomsten for afdelingslæger indgået mellem Foreningen af Yngre læger og Regionernes lønnings- og takstnævn.
Yderligere oplysninger
Kan indhentes hos cheflæge, dr.med. Jenny Dahl Knudsen, tlf: 3545 4975, eller 5164 2327, e-mail: inge.jenny.dahl.knudsen@regionh.dk .
Ansøgning
Ansøgning skal vedlægges CV og autorisationsbevis og skal sendes online via linket i opslaget. Ansøgningsfristen er d. 10. februar 2025.
Om Diagnostisk Center
Diagnostisk Center er et af Rigshospitalets syv centre med ca. 1.550 årsværk og en årlig omsætning på 1,2 mia. kr. Kerneydelserne er diagnostik og patientbehandling, forskning og uddannelse. Diagnostisk Center understøtter patientbehandlingen ved årligt at producere mere end 10 mio. svar på laboratorieanalyser, mere end 650.000 billeddiagnostiske undersøgelser og centret har mere end 1 mio. kontakter til patienter og donorer. Centrets 35 professorer og øvrige forskere publicerer årligt mere end 700 videnskabelige artikler i internationalt anerkendte tidsskrifter. Centret rummer Afdeling for Røntgen og Scanning, Afdeling for Klinisk Biokemi, Afdeling for Patologi, Afdeling for Klinisk Immunologi (Region Hovedstadens blodbanker, vævsbanker og vævstypelaboratorium), Afdeling for Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin, Afdeling for Klinisk Mikrobiologi, Afdeling for Genetik, Afdeling for Genomisk Medicin og DEKS.
Fakta
- Arbejdssted
Rigshospitalet, Blegdamsvej -
Kontaktperson
Inge Jenny Dahl Knudsen
inge.jenny.dahl.knudsen@regionh.dk - Adresse
Blegdamsvej 9, 2100 København Ø - Stillingstype
Afdelingslæge - Speciale
Klinisk mikrobiologi - Ansættelsesform
Fast ansættelse - Ugentlig arbejdstid
Fuld tid - Ansættelsens start
01-05-2025 - Regionens jobnr.
260385 - Quick-nr.
472030 - Indrykningsdato
17-01-2025 -
Ansøgningsfrist
10-02-2025
-
Dit næste skridt...
- Søg jobbet
- Føj til favoritter
- Del jobbet
- Læs om regionen
Fakta
- Arbejdssted
Rigshospitalet, Blegdamsvej - Adresse
Blegdamsvej 9, 2100 København Ø -
Kontaktperson
Inge Jenny Dahl Knudsen
inge.jenny.dahl.knudsen@regionh.dk - Stillingstype
Afdelingslæge - Speciale
Klinisk mikrobiologi - Ansættelsesform
Fast ansættelse - Ugentlig arbejdstid
Fuld tid - Ansættelsens start
01-05-2025 - Regionens jobnr.
260385 - Quick-nr.
472030 - Indrykningsdato
17-01-2025 -
Ansøgningsfrist
10-02-2025