Ved Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital Køge er en stilling som overlæge i intern medicin: gastroenterologi og hepatologi ledig fra 01.06.25 eller snarest derefter.
Overlæge til den gastroenterologiske og hepatologiske funktion
Vi søger en overlæge med primære interesser og kompetencer indenfor IBD sygdomme. Overlægen skal desuden have erfaring med tarm-ultralyd-undersøgelse og lyst til at udvikle dette område således at UL-funktionen etableres som et fast tilbud til patienter, med behov for udredning med tarm-UL, herunder udvikling af området f.eks. indenfor inflammatoriske tarmsygdomme hos børn. Derudover vil endoskopiske kompetencer og interesse påskønnes.
Overlægen skal ligeledes deltage i afdelingens udvikling af det behovstyrede ambulatorium indenfor IBD-sygdomme.
De kliniske funktioner vil være ambulant virksomhed, stuegang og endoskopi.
Som udefunktion varetager vi den ambulante gastroenterologiske funktion på Holbæk sygehus. Der er 4-5 ugentlige funktioner som varetages af afdelingens speciallæger.
Overlægen deltager i afdelingen bagvagt, ca. 20-skiftet.
Den regionale funktion og tilhørende styrkeposition betyder, at vi i ambulatoriet behandler patienter dels fra vores eget optageområde, dels fra andre sygehuse i Region Sjælland. Styrkepositionen fordrer samarbejde om patientforløb med de øvrige gastroenterologiske funktioner i regionen. Ambulatoriet har en betydelig specialiseret ambulant aktivitet med over 25.000 årlige patientkontakter.
Ambulatoriet er opbygget omkring tre faglige søjler med tilhørende speciallægeteam: IBD/tarmsvigt, Lever-pancreas sygdomme og Øvre sygdomme. Tarmsvigtspatienter behandles fortrinsvis i det ene af vores to gastro- medicinske sengeafsnit.
I den gastroenterologiske funktion udføres endoskopi, tarm UL, fibroskanning og levervenekateterisation.
Afdelingen varetager den regionale gastroenterologiske visitation og som led i regionsfunktionen, regionsvagten for specialet.
Speciallægegruppen består af 16 speciallæger som er opdelt i fagområdeteams med et vist overlap. Der er et tæt samarbejde med en dedikeret sygeplejegruppe og en ligeså dedikeret sekretærgruppe.
Det gastroenterologiske ambulatorium er en del af SmartClinic, hvor vi i et INTERREG samarbejde udvikler moderne patientforløb indenfor IBD sygdomme, sammen med Skånes Universitets Hospital i Malmø. Ligeledes er vi på regionalt niveau involveret i udviklingen af et mere ensrettet og behovsstyret ambulatorium.
Overlæge refererer til den ledende overlæge for ambulatoriet eller cheflægen.
Vi tilbyder
- En spændende stilling med stor mulighed for at præge den gastro-hepatologiske behandling på SUH og i regionen, både den gamle og den nye!
- Et spændende samarbejde i et kreativt speciallæge og sygeplejerske-team
- Spædende samarbejdsflader til andre gastroenterologiske funktioner på andre afdelinger og på andre hospitaler
- Mulighed for udvikling af Tarm-UL og endoskopi
- Relevant efteruddannelse indenfor specialet
- En ansættelse på et hospital med gode og tætte samarbejdsrelationer mellem afdelingerne og med en visionær udviklingsprofil – bl.a. med fuld lægeuddannelse
- Ansættelse på en afdeling, der prioriterer evidensbaseret behandling og forskningsbaseret udvikling samt præ- og postgraduat undervisning højt
- En ansættelse, hvor tætte tværfaglige samarbejdsrelationer prioriteres
- En ansættelse, hvor din kreativitet bestemmer dine faglige udviklingsmuligheder
Vi forventer at du
- Er speciallæge i intern medicin: gastroenterologi & hepatologi
- Har særlige kompetencer indenfor inflammatoriske tarmsygdomme og tarm-UL (IBUS certificeret)
- Har gode samarbejdsevner og lyst til gennem samarbejde at opnå fælles resultater
- Tager ansvar i patientbehandlingen og har øje for de gode patientforløb
- Har interesse for fagets udvikling og evner at se muligheder fremfor begrænsninger
- Vil sikre den høje faglige standard i specialets virke på hospitalet
- Har lyst til at undervise og deltage i den præ- og postgraduate undervisning
- Er aktiv i afdelingens og fagets udviklingsarbejde og deltager i afdelingens ledelsesarbejde
Medicinsk Afdeling
Medicinsk afdeling er organiseret i en gastroenterologisk/hepatologisk sektion, en endokrinologisk sektion samt en geriatrisk - intern medicinsk sektion.
Afdelingen har tre sengeafsnit, hvoraf to afsnit overvejende behandler patienter indenfor det gastroenterologiske - hepatologiske speciale. Det tredje sengeafsnit varetager behandlingen af de fleste intern medicinske patienter.
Den gastroenterologiske sektion
Udover den ambulante funktion dækkes specialet af 2 sengeafsnit: et fortrins vis til IBD og tarmsvigts-patienter og et fortrinsvis til patienter med leversygdom. På begge afsnit behandles også intern medicinske patienter.
Vi har en stærk gastroenterologisk speciallægegruppe med høj faglighed og kollegial sammenhængskraft. Som nævnt har afdelingen alle regionsfunktionerne indenfor medicinsk gastroenterologi/hepatologi som det er specificeret i den seneste specialeplan. Afdelingen er højtspecialiseret indenfor tarmsvigt i samarbejde med Rigshospitalet. Desuden har afdelingen en række samarbejdsaftaler omkring patienter tilknyttet Kirurgisk afdelings regionsfunktioner.
Forskning
Den gastroenterologiske forskning samler sig indenfor IBD og tarmsvigt, galdesyrediare og alkoholisk leversygdom.
Undervisning, uddannelse og forskning
Afdelingen er klassificeret som højt specialiseret enhed (HSE) i videreuddannelsen i intern medicin: gastroenterologi/hepatologi.
Afdelingen deltager i den kliniske uddannelse af medicinstuderende. Medicinsk Afdeling har 8 undervisningslektorater. Til afdelingen er knyttet et lærestolsprofessorat ved Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet i gastroenterologi og hepatologi.
Ansøgningen bør forholde sig konkret til de 7 lægeroller
Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.
Ansøgningsfrist: 28.04.25
|