Region Syddanmark
J.B. Winsløws Vej 4, Indgang 64, 5000 Odense C
Beredskabskoordinator
Beredskabsparathed er en meget stor del af det ansvar og den bevidsthed vi har i Fælles Akutmodtagelse (FAM) på Odense Universitetshospital. Både i traditionel forstand, hvor FAM er en central og afgørende aktør ved storulykker og katastrofer, men i ligeså høj grad ved andre uvarslede hændelser – eksempelvis svigt af vital infrastruktur – der kan true enten personale, patienter eller pårørende direkte eller indirekte.
Verden omkring os forandres, og dermed også både vores egne og andres forventninger til en professionel organisering af beredskabsområdet.
Derfor har vi valgt at styrke beredskabsområdet i FAM med ansættelse af to beredskabskoordinatorer, som har delt funktion mellem det kliniske arbejde i FAM og beredskabskoordination i FAM. Vi forventer, at der for hver af de to beredskabskoordinatorer bruges ca. 25% af arbejdstiden på beredskabsfunktionen og 75% på klinisk arbejde i FAM.
Dine opgaver i beredskabsarbejdet
Det beredskabsmæssige arbejde er du løbende med til selv at definere, men som udgangspunkt skal du:
- I detaljer holde dig orienteret om opdateringer og udvikling i OUHs beredskab og det regionale beredskab
- Holde dig orienteret på overordnet plan om nationale og internationale strømninger og planer for beredskab
- Holde FAMs beredskabsplaner ajour og sørge for overensstemmelse med øvrige beredskabsplaner på OUH og i regionen
- Være med til planlægning og udførsel af øvelser – enten lokalt i FAM eller som led i OUHs beredskab
- Sørge for rutinemæssig kontrol af beredskabsfaciliteter (udstyr, radioer, planer) og logføring af dette
- Deltage i den løbende ajourføring og opkvalificering af øvrigt personale i FAM
- Deltage i ROS-60 og andre risikoanalyser når påkrævet
- Være nøgleperson i FAM i forhold til OUHs beredskab
- Koordinere internt i FAM, når der er planlagte nedbrud af eksempelvis IT systemer og lignende
- Sørge for afholdelse af beredskabsmøder (aktuelt hver 14. dag) i FAM
I beredskabsarbejdet bliver dine tætteste samarbejdspartnere den anden beredskabskoordinator, FAMs to traumekoordinatorer og FAMs arbejdsmiljøkoordinator, som blandt andet har personsikring, sikkerhedsplan og psykologisk debriefing som funktionsområde.
I forhold til beredskabsarbejdet refererer du til afdelingsledelsen (chefsygeplejersken og cheflægen).
Du bliver også en del af vores Akademi for Akutsygepleje. Her arbejdes der målrettet med uddannelse, udvikling og forskning. Vi initierer, gennemfører, implementerer og evaluerer projekter og uddannelsesprogrammer med fokus på den patientnære pleje og behandling. Der er både kliniske sygeplejersker, oversygeplejersker, kliniske sygeplejespecialister, uddannelsesansvarlige og Ph.D.-studerende involveret i akademiet, hvilket tilsammen giver et dynamisk, inspirerende og ambitiøst arbejdsmiljø med en masse god energi.
Dine opgaver i det kliniske arbejde
Den kliniske del af arbejdet foregår i FAM og arbejdsopgaverne er afhængige af din professionsbaggrund og erfaring. Der kan eksempelvis være tale om akutarbejde i en af FAMs zoner (akutmedicinsk, hjertemedicinsk, kirurgisk/urologisk, ortopædkirurgisk, neurologisk) eller skadestuearbejde kombineret med modtagelse af svært syge og tilskadekomne patienter. En mulighed er også den akutte visitationsenhed. Uanset hvad, vil du få behørig oplæring i det arbejde du skal udføre.
Du indgår i den kliniske del af arbejdet på lige fod med øvrigt personale, og deltager også i vagtarbejdet hele døgnet rundt og i weekenderne. Du forventes i hele din arbejdstid, at være den gode rollemodel og repræsentant for beredskabet.
I forhold til det kliniske arbejde, refererer du til en af oversygeplejerskerne i FAM.
Kort om FAM Odense
FAM er det første møde med OUH for de fleste akutte patienter på Fyn. Vi behandler årligt over 200.000 akutte patienter i en bred vifte af kliniske specialer – af disse er ca. 3.000 tidskritiske tilstande og lidt over halvdelen almen medicinske akutte problemstillinger via Natlægevagt Syd.
Vi tænker tværfaglighed ind i alt, hvad vi gør, for ingen kan klare sig alene – hverken læger, sekretærer eller plejepersonale, som er de største fagområder. Det gælder både i det kliniske arbejde og i det taktiske og strategiske ledelsesarbejde.
FAM har en central rolle i OUHs kapacitetsstyring og beredskabet på sygehuset. Vi har stort fokus på høj kvalitet i den kliniske og taktiske ledelse i dagligdagen samt på, at det organisatoriske setup og samarbejde fungerer både internt og eksternt. Vi mener, at denne ramme er en af forudsætningerne for gode patientforløb af høj kvalitet. Vi har adskillige internationale samarbejder, som er med til at gøre os skarpe.
Sygehusets Akutte Visitationsenhed (AVE) er døgnbemandet og er en del af FAM. Dagligt håndteres ca. 250 opkald, primært om akutte indlæggelser, subakutte tider, tele-EKG og andre løsninger til akut syge patienter.
FAM har egen lægebil, som i dagtiden disponeres til plejecentre i Odense, Nordfyns og Kerteminde Kommuner for at sikre muligheder for andre løsninger end indlæggelse til plejehjemsbeboere. For nyligt er ordningen suppleret med paramedicinerbemandet præhospital vurderingsenhed, som bemandes af Ambulance Syd og har base på FAM. Ordningen finder i 8 ud af 10 situationer andre løsninger end indlæggelse.
Natlægevagt Syd, som er hele regionens primære lægetjeneste om natten, er også en del af FAM Odense. Natlægevagt Syd har sin egen funktionsledelse med ledende overlæge, oversygeplejerske og skemalægningsteam. Den kliniske del af Natlægevagt Syd varetages af speciallæger i almen medicin og er adskilt fra det øvrige kliniske arbejde i FAM.
FAM har ansat to overlæger med primært funktionsområde i vagtcentralen i Region Syddanmarks Akut Medicinske Koordinering. Funktionen her består primært i at sikre at patienter der ringer 112, og som kan profitere af andre tilbud end en ambulance, vejledes bedst muligt.
I FAM lægges der vægt på et trygt, sikkert og godt arbejdsmiljø, hvilket er nødvendigt, da vi aldrig ved, hvad dagen bringer. FAM har en arbejdsmiljøkoordinator, der sammen med tillidsrepræsentanter, AMIR og lederne har særligt fokus på arbejdsmiljø, trivsel og sikkerhed for medarbejderne og som du får tæt samarbejde med i beredskabsarbejdet. Vi har i 2023 fået OUHs arbejdsmiljøpris for anden gang på 5 år.
Uddannelse er en central del af FAM. Vi deltager i uddannelse af alle faggrupper fra det prægraduate niveau til specialister.
Forskningsenheden i FAM har fungeret i 12 år og har egen forskningsleder, to professorer og seks kliniske lektorer samt en adjunkt med 7 aktuelle ph.d. forløb. Afdelingen har to adjungerede internationale akutprofessorer og et meget bredt regionalt, nationalt og internationalt samarbejde. Aktuelt arbejdes med den langsigtede forskningsstrategi i afdelingen og oprettelse af forskningsakademier med fokus på blandt andet ultralyd, sygeplejeforskning, tværsektorielt samarbejde og tidskritiske tilstande.
I FAM er ansat godt 250 personer, hvor af de største professioner er 150 sygeplejersker og SSAer, 40 lægesekretærer, 25 læger og 60 vagtlæger.
Afdelingsledelsen består af cheflægen og chefsygeplejersken og desuden er der i FAM fire ledende overlæger, fem oversygeplejersker og en sekretariatsleder.
Din profil
Du har en sundhedsfaglig baggrund og er autoriseret sundhedsperson. Det kunne eksempelvis være sygeplejerske eller paramediciner.
Din karriere har hidtil haft beredskabsmæssige aspekter, gerne både praktiske og teorietiske. Måske har du en baggrund fra enten det civile eller militære beredskab i Danmark eller udlandet eller har en master i katastrofehåndtering?
Alle – uanset baggrund – får brug for akut hjælp på et eller andet tidspunkt. Det vil vi gerne bliver afspejlet blandt os i FAM. Derfor understøtter vi ved ansættelser generelt set diversitet, lighed og inklusion.
Desuden forventer vi at du
- Er god til at samarbejde, vægter tværfaglighed højt og er eksplicit bevidst om, at arbejdet i en akutmodtagelse er en holdsport
- Er komfortabel med at træffe beslutninger på et grundlag, der nogle gange ikke er fuldstændigt
- Kan konkret sætte patienten først – også i en hverdag, der til tider er højintens
- Er en god kommunikator og dialogsøgende – eller sagt på en anden måde: holder den gode stil og den gode tone uanset situationens karakter
- Opfatter kvalitetsforbedringsarbejde og patientoplevet kvalitet som en del af høj faglighed og bidrager hertil
- Ser løbende udvikling og forbedringer som en uundværlig fordel og bidrager aktivt hertil
Vi du vide mere?
Vedrørende det beredskabsmæssige indhold i stillingen, kontakt cheflæge Poul Henning Madsen, poul.henning.madsen@rsyd.dk, tlf. 24 99 44 83.
Vedrørende den kliniske del, kontakt oversygeplejerske Maja Eggert, maja.eggert@rsyd.dk , tlf. 20 56 46 41
Læs mere om FAM på vores linkedinprofil, facebook eller instragram, og se vores 2028 visionsplan her: Fælles Akutmodtagelse OUH – frem mod 2028.
Ansættelsesforhold
Overenskomstmæssige afhængigt af din baggrund.
Fuldtidsstilling.
Det praktiske
Ansøgningsfrist 23. marts 2025
Samtaler afholdes 27. marts 2025
Forventet tiltrædelse 1. maj 2025
Der indhentes altid børneattest på ansatte i FAM
Fakta
- Arbejdssted
OUH Odense Universitetshospital, Odense -
Kontaktperson
Anne-Sofie Pii - Adresse
J.B. Winsløws Vej 4, Indgang 64, 5000 Odense C - Stillingstyper
Sygeplejerske med specialfunktion - Ansættelsesform
Fast ansættelse - Ugentlig arbejdstid
Fuld tid - Ansættelsens start
01-05-2025 - Regionens jobnr.
231689 - Quick-nr.
473377 - Indrykningsdato
19-02-2025 -
Ansøgningsfrist
23-03-2025 (udløbet)
-
Jobbet er udløbet...
- Føj til favoritter
- Læs om regionen
Fakta
- Arbejdssted
OUH Odense Universitetshospital, Odense - Adresse
J.B. Winsløws Vej 4, Indgang 64, 5000 Odense C -
Kontaktperson
Anne-Sofie Pii - Stillingstyper
Sygeplejerske med specialfunktion - Ansættelsesform
Fast ansættelse - Ugentlig arbejdstid
Fuld tid - Ansættelsens start
01-05-2025 - Regionens jobnr.
231689 - Quick-nr.
473377 - Indrykningsdato
19-02-2025 -
Ansøgningsfrist
23-03-2025 (udløbet)
Andre job fra Region Syddanmark der minder om dette
-
Klinisk Sygeplejespecialist til Øjenafdelingens operationsafsnit
OUH Odense Universitetshospital, Odense | J.B. Winsløws Vej 4, Indgang 132, 1. sal, 5000 Odense C
Sygeplejerske med specialfunktionOpslået
23-04-2025Ansøgningsfrist
22-06-2025 -
Stedfortræder for oversygeplejerske til Kirurgisk Afdeling, afsnit A3
OUH Odense Universitetshospital, Odense | J.B. Winsløws Vej 4, Indgang 20, Penthouse, 5000 Odense C
Sygeplejerske med specialfunktionOpslået
11-04-2025Ansøgningsfrist
18-05-2025 -
Kunne du tænke dig at være med til at drive den sygeplejefaglige udvikling inden for neonatologien? Er du neonatalsygeplejerske? Har du erfaring med kliniske udviklingsprojekter og måske forskningsprojekter? Har du stærke samarbejdsevner?
OUH Odense Universitetshospital, Odense | J.B. Winsløws Vej 4, Indgang 60, 1. sal, 5000 Odense C
Sygeplejerske med specialfunktionOpslået
14-04-2025Ansøgningsfrist
18-05-2025